ANANTI ISKUSTVA

Ānanti pruža širok opseg raznolikih kulturnih i panoramskih tura u Crnoj Gori. Bilo da volite da istražujete pješice, kolima, brodom ili helikopterom, naš sveobuhvatni portfolio aktivnosti se udubljuje u svaki ćošak ovog magičnog crnogorskog čuda. Od planinarskih tura do degustacije vina, avantura jedrilicom pa do rafting ekspedicija, garantovano ćete naći najbolju ekskurziju koja odgovara Vašim potrebama.

Naš tim je tu da stvori ekskurzije po mjeri za naše goste – naš pomoćnik će provesti vrijeme da otkije Vaše želje i interesovanja, stvarajući iskustvo Crne Gore po Vašoj mjeri, da uživate na način na koji želite.

NAŠE EKSKURZIJE

TURA DO BOKOKOTORSKOG ZALIVA KOJI JE U OBLIKU ANĐELA

Ovo putovanje Vas vodi na slikovito putovanje u zaliv u obliku anđela, a uključuje posjete atraktivnim istorijskim znamenitostima.Vrhunac je mali grad Perast u baroknom stilu i ostrvo Gospa od Škrpjela – ostrvce koje čuva slike talentovanih umjetnika, preko 2000 srebrnih zavjetnih plaketa i druge starinske darove koji su donirali lokalni moreplovci.

Trajanje:

do 5 sati

Uključuje:

Profesionalni vodič, udoban prevoz sa predanim vozačem, transport brodom do Perasta, ulaznice za Gospu od Škrpjela, posjeta muzeja u Katedrali Svetog Tripuna u Kotoru i Pomorskog muzeja u Kotoru, turističke takse.

SKADARSKO JEZERO

Divlje čudo i jedno od zapanjujućih susreta sa prirodom Crne Gore je Skadarsko jezero, najveće slatkovodno jezero na Balkanskom poluostrvu koje prekriva 391km2. Zeleno jezero sa lokvanjima takođe predstavlja kriptodepresiju sa nekim djelovima vodene površine koji su ispod nivoa mora.

S obzirom na položaj i mediteransku klimu, ovo jezero je jedno od najznačajnijih staništa za močvarne ptice, posle ušća rijeke Dunav. Sa oko 280 vrsta ptica, uključujući kudravog pelikana, zaštitni znak Nacionalnog parka Skadarsko jezero, otvara prostor za istraživanje i otkrića. Svjedok neuporedive ljepote, obraslo zimzelelenom vegetacijom, zalivi, rtovi i ostrva su dom za mnoge manastire, crkve i svete spomenike. Ovaj izlet je odličan za istraživače i one koji traže susret sa tradicionalnim crnogogorskim životom na obali.

Trajanje:

4- 5 sati

Uključuje:

Profesionalni vodič, udoban prevoz sa posvećenim šoferom, ulaz u Nacionalni park Skadarsko jezero, jednosatni tradicionalni crnogorski ručak na brodu sa vinom ili bezalhoholnim pićem.

VELIKO CRNOGORSKO PUTOVANJE

Vodeći Vas u staru crnogorsku prijestonicu, ova tura ide usponom sa predivne obale do veličanstvenih planina. Posle uživanja u pogledima na Bokokotorski zaliv sa planinskih vrhova ulazite u selo Njeguši, autentično crnogorsko planinsko selo koje pršti od lokalnog duha, kulture i identiteta. Posjeta kraljevske rezidencije u Cetinju, Dvoraca kralja Nikole gdje se nalazi impresivna izložba medaljona, dekorativnog oružja i stilskog namještaja zasijenjena portretima dinastije Petrović – void Vas u vrijeme Kraljevske Crne Gore sa kraja 19.vijeka.

Po povrtku na obalu preko Njeguša probaćete pjat sušene pršute i naučićete metode tradicionalnog načina pripreme od lokalnih majstora.

Trajanje:

4 – 5 sati

Uključuje:

Profesionalni vodič, udoban prevoz sa pouzdanim šoferom, užina na Njegušima, ulaz u selo Njeguše, ulaz u Dvorac kralja Nikole, turističke takse.

ČUDA DEGUSTACIJE VINA

Podgorica kao centralni region je poznata po velikom broju sunčanih dana, što čini ovu oblast bogatu vinogradima i raznim vrstama posebno slatkog grožđa. Domaćini iz Rogamkih vinograda Vas pozivaju u šetnju vinogradima, voćnjacima i kroz njihove divne bašte, prije nazdravljanja rakijom koja je poput brendija, napravljena od domaćeg grožđa.S druge strane, gosti mogu nazdraviti i sa svježom čašom domaćeg soka, prije nego se prepuste primamljivom izboru autentičnih crnogorskih osvježavajućih pića i lokalnih delikatesa, uključujući organsko voće i bogati domaći med.

Trajanje:

Do 4 sata

Uključuje:

Profesionalni vodič, udoban prevoz sa pouzdanim vozačem, izbor od šest vrsta vina i flaširana rakija za ispiranje nepca, tradicionalna, domaća tradicionalna marenda

SPREMNI ZA JEDRENJE

Odlazak sa plaže brodom je odličan način da se doživi prelijepa crnogorska obala – bez gužve i sa luksuzom. Osjetite uzbudljivo strujanje vjetra kroz kosu dok plovite duž obale Jadrana.

Obiđite neobična ribarska sela i tvrđave iz potpuno drugačije perspektive, divite se zapanjujućim fasadama sa bujnom planinskom pozadinom. To nije samo obala koju ćete zavoljeti – vidjećete rijetkog pelikana na mjestu za odgoj životinja i ostrvske manastire na osamljenim mjestima.

Trajanje:

opciono

Uključuje:

Profesionalne vodiče, luksuzan brod sa posvećenim kapetanom, posjeta istorijskih priobalskih mjesta i savršenih slika obalskih skrovišta.

PANORAMSKE HELI TURE

Uživaj u pogledu koji oduzima dah a koji obezbjeđuje panoramska tura helikopterom iznad Kotora, Svetog Stefana, Ulcinja i drugih gradova.

Otkrij neke od najljepših pejzaža iz vazduha i doživi nezaboravnu prirodnu ljepotu Crne Gore, jedan od najraznolikijih terena i otkrij ljepotu malih država svijeta. Njena jedinstvena obala, kanjoni koji oduzimaju dah i dramatični planinski grebeni su začin koji čini ovu zemlju tako posebnom.

Trajanje:

opciono

Uključuje:

Profesionalni vodič, luksuzni prevoz autom do heliodroma, posebna hilikopter tura do crnogorskih planina i priobalskih panorama.